Pedrollo EasyPress áramlásszabályozó
"Pedrollo" EasyPress áramlásszabályozó

 
---
 
PORT szivattyútechnika
 
Tel.: (30)-335-9515
E-mail: info@szivattyudoktor.hu  
 

  Pedrollo Easy Press áramlásszabályozó készülék
 

  Garancia: 1 év
 
  Teljesítmény: 1.5kW
 
  A "Pedrollo" Easy Press II áramlásszabályozó készülék a használati módnak megfelelően vezérli a hozzákapcsolt szivattyút, valamint védi a szivattyút szárazonfutás ellen.
  Ha közvetlenül a szivattyúra szerelik, akkor kiváltja a vízellátó rendszerekben alkalmazott nyomáskapcsolót és tartályt, miközben minimális helyet igényel. A készülék semmiféle további beállítást és karbantartást nem igényel. Megerősített technopolimer burkolattal van ellátva, amit normál üzemmódban 10bar üzemi nyomásra terveztek, de esetenként ellenáll akár 40bar(!) nyomás-ugrásnak is.
  A Easy Press II nagyobb szivattyúk esetén is kiválóan alkalmas kisebb házi vízellátó berendezések és öntözőrendszerek ellátására.
 
  A vezérlő a szivattyút nyomásesés hatására bekapcsolja és az áramlás megszűnésének érzékelésével kikapcsolja. Ha vízelvétel történik a rendszerben (kinyitnak egy csapot, megindul az öntözőrendszer stb.), akkor a rendszerben a víznyomás csökkenni kezd és a készülékben lévő mágneses "úszó" a vízáramlás hatására előre csúszik, amit a kapcsolódobozban lévő elektronikus eszköz érzékel.
  A hálózat nagyságától függően a rendszerben lévő nyomás gyorsan eléri a gyárilag beállított 1.5bar értéket, mire a készülék bekapcsolja a szivattyút és mindaddig üzemelteti, amíg vízelvétel történik. Amikor a vízfelhasználás megszűnik, a rendszerben ismét emelkedni kezd a nyomás. A szivattyú ekkor egészen addig működik amíg vizet lehet juttatni a hálózatba, de amikor az áramlás megszűnik, az említett mágneses úszó visszacsúszik az eredeti pozíciójába és a készülék elektronikája ezt érzékelve bizonyos időn belül leállítja a szivattyút.
  Ha működés közben esetleg elfogy a víz, az áramlás akkor is megszűnik, ezt érzékelve az elektronika szintén leállítja a szivattyút, megvédve a szárazonfutástól.
  Vízhiányt követő leálláskor a észülék növekvő időközönként (15,30,60 percenként) megpróbálja újraindítani a szivattyút. Ha a hiba időközben elhárul és újra nyomást illetve átfolyást érzékel, visszaáll normál üzemmódra.
 
  A készülékbe épített speciális szelep biztosítja a szivattyú folyamatos üzemmódját egészen 2 liter/perc minimális víz-vételig, és lehetővé teszi, hogy az eszközt vertikális és horizontális pozícióban telepíteni lehessen.
  A Pedrollo easypress II hosszútávon biztosítja az elektromos szivattyúk megbízható és biztonságos üzemelését.  

 
"PEDROLLO" - minőség - megbízhatóság - hosszú élettartam